analiza kompetencije

Kujundžić o novom ministru gospodarstva: Spominje se više imena, sljedeći tjedan ime će biti vani

16.05.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu da bi sljedećeg tjedna trebao biti poznat novi ministar gospodarstva, a trenutno se između više imena analizira tko bi bio najbolji za tu funkciju

'Razgovara se, spominje se više imena, analizira se tko bi bio najkompetentniji i sljedeći tjedan ime će biti vani', rekao je Kujundžić uoči sjednice Vlade novinarima koji su ga pitali zna li se novi ministar i bi li to mogao biti sadašnji ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Za aferu, zbog koje je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela ostavku, Kujundžić je rekao da ne treba ishitreno davati ocjene jer 'samo površni ljudi koji iza sebe nemaju kompetenciju i ne poznaju dubinu stvari olako postavljaju dijagnoze'.

Zaključio je da je važno da Hrvatska ostane mirna, da ne ulazi u stanja koje donose štetu državi i naciji, a potrebno je istražiti i sankcionirati sve što nije bilo u skladu sa zakonom.

>>> Dalić nije prva. Evo koji su još ministri morali otići zbog afera i skandala

Upitan je li trenutak da premijer napravi rekonstrukciju vlade, Kujundžić je kazao da to treba pitati premijera.

  • +40
Sva lica Milana Kujundžića Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Nije htio ocijeniti kako njegove kolege rade svoje posao, upitavši tko je on da sudi drugima. Za svoje ministarstvo rekao da radi ono što treba, a to je čuvati sustav stabilnim i popravljati ga u granicama mogućega.