PROFITABILNE MOGUĆNOSTI

Kuba i Hrvatska jačaju gospodarske veze

  • Autor: P. S.
  • Zadnja izmjena 22.03.2012 12:00
  • Objavljeno 22.03.2012 u 10:34
Kuba Fidel Castro

Kuba Fidel Castro

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Kuba i Hrvatska su u utorak na zajedničkom sastanku u Havani izrazile interes za povećanje bilateralne gospodarske razmjene i diversifikaciju komercijalne stavke u oba smjera, javlja kubanski radio Cadena Agramonte

Povodom prvog posjeta Kubi, delegacija iz Splita, za kojeg Kubanci pišu kako je visoko industrijski razvijen, kubanska gospodarska komora organizirala je forum poduzetnika i dužnosnika dviju zemalja, s ciljem utvrđivanja obostrano profitabilnih poslovnih mogućnosti.

Forumu su prisustvovali predstavnici sektora poput turizma, prijevoza, komunikacija i agrobiznisa,. Lučki transport i obnovljivi izvori energije, kao područja u kojima je vjerojatno da bi pregovori mogli biti uspostavljeni, dobili su posebnu pozornost.

Jadranka Radovanić
, predsjednica Gospodarske komore u Splitu, potvrdila je da Zagreb želi povećati gospodarsku suradnju s Kubom. Naglasila je potrebu za jačanjem tih veza, osobito kada se uzme u obzir geografski položaj Hrvatske i Kube, što je strateški važno za trgovinu.

Celia Labora, direktorica za međunarodne odnose iz kubanske gospodarske komore, iskoristila je prigodu i tom prilikom pozvala hrvatsko izaslanstvo na 30. međunarodni sajam, koji će se održati u Havani od 4. studenog do 10. studenog.

Dvije zemlje održavaju trgovačke veze od 2001., kada je potpisan ugovor o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja, kao i memorandum o razumijevanju i suradnji u sektorima kao što su sport, obrazovanje i kultura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi