I DALJE MISTERIOZNI ODGOVORI

Krstičević: Zapovjednik se nikada ne predaje, idem na odmor i nakon toga ću donijeti odluku

21.07.2017 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon što je prethodnih dana govorio kako je i dalje ministar obrane dok ga ne razriješi Sabor, Damir Krstičević danas je nakon obilaska vojarne u Sinju priznao da odlazi na odmor te da će nakon toga donijeti odluku ostaje li pri svojoj ostavci ili ne

'Zapovjednik 4. gardijske brigade radi svoju posao. Hrvatska vojska radi svoj posao. Ponosan sam što sam na čelu hrvatske vojske', poručio je Krstičević nakon obilaska vojarne u Sinju.

Na pitanje novinara ostaje li ministar obrane, Krstičević je kazao: ' Radim svoj posao. Ratni zapovjednik 4. gardijske brigade se nikad ne predaje. Učinit ću sve što je najbolje za Hrvatsku. Treba mi vrijeme da se odmorim, idem nakon ovoga u Dalmaciju s obitelji. Iza toga, a stalno sam u kontaktu s premijerom, donijet ću odluku', kazao je Krstičević.

O ministru se oglasio i premijer Andrej Plenković. 'Damira Krstičevića hrvatski narod voli. Ja ga cijenim kao političara i čovjeka koji daje veliki doprinos Vladi. Zahvaljujem mu za ostvarenje plana u Sinju. Vlada i ministar funkcioniraju normalno', poručio je Plenković.

Plenković se jutros u Sinju sastao s gradonačelnicom Kristinom Križanac i splitsko – dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom , a nakon toga je s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom zbora Mirkom Šundovom nazočio svečanom otvorenju vojarne '126. brigade HV-a'.

  • +15
Otvaranje vojarne u Sinju Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon toga Plenković će u Zemuniku Donjem posjetiti 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' koja u svom sastavu ima četiri eskadrile, Eskadrilu aviona, Eskadrilu helikoptera, Protupožarnu eskadrilu i Eskadrilu transportnih helikoptera dislociranu u Divuljama.

Potom će se u Zadru sastati sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Nakon posjeta Sinju, Zemuniku i Zadru, s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek obići će Hotel-baštine Mašković Hana u Vrani. Riječ je o pojedinačnom zaštićenom kulturnom dobru upisanom u Registar kulturnih dobara RH, a čija je obnova financirana i sredstvima fondova Europske unije.