MINISTAR U OSTAVCI

Ministarstvo obrane objasnilo zašto Krstičevića nema na Vladi

20.07.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Nakon što je Damir Krstičević jasno dao do znanja da ne odustaje od ostavke, gotovo svi su spazili da ga nije bilo na sjednici Vlade. Imao je druge obaveze, kazali su za tportal u MORH-u

Na sjednici Vlade pojavio se umjesto Krstičevića, državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić.

'Ministar Krstičević je imao druge obaveze i sastanke', kazali su za tportal u MORH-u. Pojasnili su kako u posjet dolazi europska povjerenica za vanjsku politiku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, iako sastanak s njom nije nigdje najavljen. Nakon sastanka bit će poslano priopćenje, rekli su nam u MORH-u.

Njegovo nepojavljivanje na sjednici Vlade zanimljivo je je s obzirom da je Krstičević sinoć poručio da ne odustaje od ostavke, iako ju premijer Andrej Plenković ne prihvaća.

'Ja ostajem pri odluci o ostavci na mjesto ministra obrane. Imam vojničku čast i ne dozvoljavam da itko govori protiv vojske koja je sjajno odradila svoj dio posla na obrani Dalmacije od požara. Vojnici su napravili upravo ono što se od njih tražilo i zbog čega su pozvani', rekao je Krstičević za Jutarnji list.

U srijedu je pak na izravan upit novinara je li on još uvijek ministar odgovorio kako još uvijek traju razgovori između njega i premijera Andreja Plenkovića.

'Ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi. Ja i premijer razgovaramo i kroz razgovor između mene i premijera hrvatska javnost će biti na vrijeme upoznata', izjavio je Krstičević.

Ministar obrane ostavku je podnio nakon izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je vojska ranije trebala izaći na požarište u okolici Splita. Predsjednica je kasnije rekla kako ne želi upirati prstom ni u koga te kako smatra da je vojska obavila odličan posao. Postavila je pitanje zašto vojska nije ranije pozvana, s obzirom da se vatrogasni zapovjednici na terenu odlučuju treba li pozvati vojsku.