neće na liste

Krstičević prelomio, odlazi iz politike: Ja sam odlučio da je dosta, priča o Saboru me ne zanima

15.06.2020 u 17:40

Bionic
Reading

Član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević rekao je u ponedjeljak da neće biti na izbornoj listi HDZ-a za parlamentarne izbore jer je odlučio da je dosta, ali će na izborima dati svoj doprinos znanjem i iskustvom kako bi HDZ pobijedio

„Mislim da je dosta. Ima mlađih ljudi i dečki su zaslužili biti na listi. Nije samo stvar ako si na listi. Ja sam odlučio da je dosta, priča o Saboru me ne zanima”, izjavio je Krstičević novinarima prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj će se usvojiti izborne liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Poručio je kako je dao koliko sam mogao, prije svega u Domovinskom ratu kada je domovini bilo najteže, kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, a kasnije kao ministar obrane u Vladi Andreja Plenkovića.

Krstičević je naglasio kako su jako puno napravili na jačanju Hrvatske vojske, zahvalivši se na tome svim vojnicima, dočasnicima i časnicima.

Krstičević je rekao i da će na parlamentarnim izborima dati svoj doprinos koliko može, svojim znanjem i iskustvom kako bi HDZ pobijedila na izborima.

  • +15
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Najavio je i da će pomoći ministru zdravstva Vili Berošu, nositelju liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici.

Naglasio je i da je ministar Beroš u situaciju s koronavirusom pokazao stručnost, energičnost i kvalitetu. „Mislim da će napraviti sjajan rezultat u 10. izbornoj jedinici i ima moju punu potporu”, naglasio je.

Plenković svojim znanjem i iskustvom Hrvatsku može učiniti još boljom

Krstičević je poručio da mu je, kao i cijelom HDZ-u, želja da Hrvatska bude bolja, da se u njoj bolje i kvalitetnije živi te imamo puno investicija, a društvo bude jednakih mogućnosti za sve.

Na novinarski upit povlači li se iz aktivne politike, odgovorio je da je svoje dao i da ima mlađih ljudi.

Ključnim drži da Hrvatska treba imati jaku i kompaktnu vladu jer je situacija složena.

Krstičević ističe da je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sa svojom vladom napravio puno dobroga za hrvatsku državu, ocjenivši da je Hrvatska sada puno bolja nego prije četiri godine.

Izrazio je uvjerenje da Plenković svojim znanjem i iskustvom zemlju može učiniti još boljom.

Član Predsjedništva HDZ-a Anton Kliman rekao je da će se nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke vidjeti hoće li se naći na listi u 8. izbornoj jedinici jer je iz te izborne jedinice bio predložen za kandidata na izbornoj listi.

  • +11
Damir Krstičević Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL