bivša tvornica

Krstičević i Bandić dogovorili: Vojni muzej u dijelu 'Gredelja'

21.06.2017 u 14:28

Bionic
Reading

Ministar obrane Damir Krstičević i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu su razgovarali o više projekata na kojima Grad i ministarstvo surađuju, među njima je i projekt vojnog muzeja koji bi, neslužbeno doznajemo, trebao biti smješten na dijelu kompleksa Gredelj

U sklopu tog kompleksa će, kako je otprije planirano, biti smješten i muzej željeznice.

Bandić i Krstičević razgovarali su i o mogućnosti otvaranja vojnog groblja na Mirogoju, no oko toga se još trebaju riješiti detalji poput koliko bi grobnih mjesta bilo potrebno i koja bi bila prikladna lokacija.

Sastanak u MORH-u Izvor: Promo fotografije / Autor: MORH /J. Kopi

Na sastanku se razgovaralo i o spomeniku Domovini koji će biti postavljen na trgu Stjepana Radića, a kod kojega će gorjeti vječna vatra i biti postavljena počasna straža. Taj je spomenik zamišljen kao mjesto na kojem bi domaće i strane delegacije dolazile odati počast.

'Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane s Gradom Zagrebom u kontinuitetu razvija partnerski odnos i radujem se budućim projektima i zajedničkoj suradnji', istaknuo je ministar Krstičević.

Bandić je pak rekao je kako je sinergija i zajedništvo hrvatske Vlade i Grada Zagreba jamstvo kako će se i ovi projekti zajednički ostvariti. 'Grad Zagreb uvijek je spreman za suradnju s Vladom i nastavit ćemo s predanim zajedničkim radom', rekao je Bandić.