rat u ukrajini

Kremlj odbio odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju granica zbog mobilizacije

21.09.2022 u 12:17

Bionic
Reading

Glasnogovornik Kremlja odbio je u srijedu odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječio bijeg vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelomična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, prenosi britanska agencija Reuters.

Podaci Google Trends-a pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniju rusku web stranicu za kupnju karata za letove.

Izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su u srijedu, prema podacima Aviasalesa, a ni neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, također nisu bile dostupne.

  • +9
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

Glasnogovornik Dmitrij Peskov kazao je novinarima da će ruska vlada "vrlo brzo" objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.