'opasnost za rusiju'

Kremlj: 'Cilj operacije je spriječiti Ukrajinu da pristupi NATO-u'

20.04.2023 u 18:37

Bionic
Reading

Kremlj je odbacio ukrajinske navode da ruski predsjednik Vladimir Putin ima dvojnika te je ponovio da je cilj ruske operacije u Ukrajini spriječiti susjednu zemlju da pristupi NATO-u

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u četvrtak je rekao da Rusija vidi prijetnju u potencijalnom članstvu Ukrajine u NATO- što bi bila „ozbiljna, velika opasnost za njihovu zemlju, za sigurnost”. Peskov je to rekao na dan kad je ukrajinsku prijestolnicu posjetio glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, prvi put od početka invazije.

"Budućnost Ukrajine je u euroatlantskoj obitelji, budućnost Ukrajine je u NATO-u. Istodobno, glavni cilj Sjevernoatlantskog saveza, njegovih saveznica je osigurati da Ukrajina pobijedi", rekao je Norvežanin u Kijevu. Glasnogovornik Kremlja komentirao je i nedavne tvrdnje iz Kijeva da ruski predsjednik Vladimir Putin koristi dvojnika na putovanjima poput onih u okupirani Herson i Luhansk, kazavši da su to „pomalo čudne” tvrdnje.

I sam Putin je jednom rekao da su mu iz sigurnosnih razloga savjetovali da koristi dvojnika, no tada je dodao da se „suzdržao” od toga.

  • +7
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press