SKUP U POREČU

Kregar poručio: ‘Vrijeme je za reforme’

03.03.2012 u 17:59

Bionic
Reading

Dojmila ga se premijerova poruka da će se odluke donositi po kriteriju stručnosti jer je do sada svatko želio progurati nekoga svoga

‘Preuzimanje vlasti je završeno, sada je vrijeme za reforme’, ustvrdio je Josip Kregar danas u Poreču na neformalnom saboru SDP-a.

Kregar je jedini nezavisni saborski zastupnik kojega je vodstvo vladajuće stranke pozvalo na trodnevno radno druženje u Istru.

‘Nakon što je Vlada u Sabor poslala mnoštvo izmjena zakona za koje nije bilo vremena da se kvalitetno rasprave, sada očekujem fazu otvorenih rasprava u kojoj će se stići razgovarati i o eventualnim pogreškama koje će se putem događati. Do ljeta nas čeka 30 reformskih zakona iz područja izbornog zakonodavstva, sprečavanja sukoba interesa, mirovinskog i zdravstvenog sustava...’, najavio je Kregar.

Dojmila ga se, kaže, poruka premijera Zorana Milanovića da neće dopustiti donošenje odluka po isključivo stranačkom ključu, nego po kriteriju stručnosti.

‘To je snažna poruka jer iz lokalnih razina dolaze drukčiji zahtjevi i svatko bi želio progurati nekoga svoga’, rekao je josip Kregar.