SKANDAL NA POMOLU

Kraljičin sin imao maloljetnu seksualnu robinju?

02.01.2015 u 21:35

Bionic
Reading

Buckinghamska je palača u petak opovrgnula svaku umiješanost princa Andrewa u navodni seksualni skandal u Americi, koji je izbio nakon što je njegovo ime spomenuto u spisima jednog tamošnjeg suda

Ime princa Andrewa spominje se u izjavi jedne žene u sudskom postupku na Floridi protiv financijskog tajkuna Jeffreya Epsteina, optuženog da je 2008. počinio seksualni prijestup. Žena je izjavila da ju je Epstein između 1999. i 2002. tjerao na spolni odnos s princem, dok je bila maloljetna.

Palača je priopćila da odbacuje 'svaku naznaku neprikladnog odnosa s maloljetnicima' te da neće komentirati pojedinosti sudskog postupka.

'To se odnosi na građansku parnicu koja je već dugo u tijeku u Sjedinjenim Državama, u kojoj vojvoda od Yorka nije stranka', rekla je glasnogovornica Buckinghamske palače.

'Stoga nećemo komentirati pojedinosti. Međutim, kako bi se izbjegle sumnje, svaka naznaka nedoličnog postupka s maloljetnicima potpuno je neistinita', dodala je.

Žena je izjavila da je bila prisiljena na odnos s princem u Londonu, New Yorku i na Epsteinovu privatnom otoku u Karibima.

Princ Andrew ranije je bio na meti kritika zbog prijateljstva s Epsteinom. Fotografiran je s njime u prosincu 2010, kad je Epstein služio 18-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog nagovaranja maloljetnika na prostituciju, a godinama ga je posjećivao i u njegovoj kući na Floridi.