UPITNA SEZONA LOVA

Kraljevska obitelj propušta tradicionalni lov na fazane zbog vojvotkinje Meghan i povećanja broja kukaca

19.08.2019 u 22:50

Bionic
Reading

Tradicija britanske kraljevske obitelji da svakog 26. prosinca odlazi u lov na fazane predstojećeg Božića bit će najvjerojatnije prekinuta zbog vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle, velike borkinje za prava životinja

Kako pišu svjetski mediji, fazani se bore za opstanak zbog drastičnog povećanja broja kukaca kao posljedice lošeg vremena. Stoga je završena sezona lova na njih, čime su promijenjeni planovi britanske kraljevske obitelji za zimu.

Vijest o završenoj sezoni lova na fazane u tekućoj godini navodno je razveselila vojvotkinju od Sussexa, veliku ljubiteljicu životinja. Iako se prošlog Božića nagađalo da će vojvotkinjin suprug, princ Harry, propustiti tradicionalni lov s bratom i ocem ne bi li ugodio tada trudnoj supruzi, scenarij se promijenio pa se u šumi našla i sama Meghan.

Boxing Day, kod nas poznatiji kao blagdan svetog Stjepana, u britanskoj kraljevskoj obitelji obilježava se odlaskom muških članova obitelji u lov. Tu je tradiciju pretprošle godine princ Harry propustio zbog svoje supruge, ali se prošle godine ipak pojavio na okupljanju, a pridružila mu se i Meghan Markle.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vojvotkinju od Sussexa, protivnicu ubijanja životinja i nošenja njihova krzna, lov poprilično uznemiruje te je ta kraljevska razonoda niti najmanje ne zanima. Ipak, kako bi smanjila ionako postojeće tenzije u novoj obitelji, prošle godine odlučila je popustiti te se pojavila na obiteljskom imanju Sandringhamu.

Supruga princa Harryja pridružila se tom prilikom lovcima nakon ručka te je stigla u lovačku kolibu u pratnji kraljice Elizabete i princa Philipa. Kasnije je došao i princ William u pratnji supruge Kate Middleton, a lovcima, koje je predvodio princ Charles, prošlog Božića pridružio se i njegov mlađi brat Andrew; on je pak u lov pozvao svog novopečenog zeta Jacka Brooksbanka, muža princeze Eugenie.

Princ Philip zbog starosti nije sudjelovao u lovu na fazane.