INSPEKCIJA NEUMOLJIVA

Kralj splitskih plaža kapitulirao

30.11.2017 u 19:17

Bionic
Reading

Građevinski inspektori nisu imali milosti prema 'kralju splitskih plaža' Draganu Jurišiću Jenkiju: nakon što je sam to odbio učiniti, srušen je najveći dio njegovog posljednjeg kafića na kultnoj gradskoj plaži Obojena svjetlost. Na terenu će ostati tek betonska kućica površine 32 kvadrata, za koju tvrde da jedina ima dozvolu

Policija je ogradila pristup ovoj plaži i ne dopušta približavanje čak ni novinarima, a očekuje se da će rušenje biti dovršeno u iduća dva dana.

Sam Jurišić proteklih tjedana uklonio je sve bespravne objekte iz ove uvale, no za posljednji uporno tvrdi da posjeduje građevinsku dozvolu još od sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća. Također, tvrdi da građevinski inspektori ovaj objekt ruše potpuno ilegalno jer mu nisu predočili nikakav dokument ili rješenje. On sam započeo je i uklanjanje dugačkog mula u moru, kojega je svojevremeno također bespravno nasuo, a u međuvremenu je ucrtan u planove i čak zaštićen kao kulturno dobro. Kaže da ne namjerava nikome ostaviti ono što je desetljećima stvarao.

Tportal je u Ministarstvu graditeljstva pokušao provjeriti ove tvrdnje, no na njih nismo dobili decidirani odgovor: kazano nam je tek da će se 'ukloniti dogradnja veličine otprilike 200 četvornih metara, a na terenu ostaviti modul od 32 kvadrata'. Zatražili smo i da nam dostave rješenje o uklanjanju, no u Ministarstvu to nisu učinili.

  • +14
Obojena svjetlost Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović