Visoki dužnosnik HDZ-a

Kožul za izbor Komšića optužuje 'bahatu' bošnjačku politiku

08.10.2018 u 16:00

Bionic
Reading

Visoki dužnosnik HDZ-a BiH Predrag Kožul ocijenio je u ponedjeljak da je izbor Željka Komšića za hrvatskog člana predsjedništva rezultat "bahate" bošnjačke politike na koju hrvatska politika mora reagirati. Željko Komšić iz Demokratske fronte pobjedio je na nedjeljnim izborima Dragana Čovića, dosadašnjeg člana državnog vrha i predsjednika HDZ-a, najjače hrvatske stranke u BiH.

"Pogledajte samo promjenu u retorici dužnosnika (bošnjačke) Stranke demokratske akcije. Prije nekoliko dana su govorili kako Hrvatima ne treba birati političke predstavnike, a sinoć smo imali sasvim drugu priču. Oni dakle nisu mijenjali stav nego samo retoriku", rekao je Kožul za mostarski portal Dnevnik.

"Ovo je bio jedan plan smišljen na razini ukupne bošnjačke politike i to nam je jasno", dodao je zastupnik u parlamentu BiH.

Istaknuo je kako će hrvatska politika u predstojećem razdoblju morati jasno odgovoriti na takav potez. "Na ovo će se morati reagirati“, istaknuo je.

Po njegovim riječima, stranke okupljene oko HDZ-a BiH u Hrvatskom narodnom saboru BiH ostvarile su pobjedu među hrvatskim biračima, dok je s druge strane bošnjačka politika poslala brutalnu poruku Hrvatima. "To je bahata politika koja čini štetu BiH“, ocijenio je Kožul.

HDZ BiH i okupljene stranke pobijedile su na izborima u gotovo svim hrvatskim općinama, kao i Čović za kojega je po podacima HDZ-a BiH glasovalo 80 posto hrvatskih birača.

  • +21
Izbori u BiH Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia