ISTRA NA OPREZU

Kozlevac o blagdanskom radu kafića: Nema tog stožera koji situaciju može potpuno kontrolirati. Evo što nas čeka iza Nove godine

23.12.2021 u 10:37

Bionic
Reading

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš najavio da će ugostiteljski objekti iznimno na Božić i Novu godinu moći raditi do 2 sata ujutro, šef istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac podsjeća da su brojke novozaraženih svaki dan neprekidno visoke i ne padaju. Utoliko, epidemiološke mjere nisu ispravne

'Za predstojeće blagdane neće biti organiziranih okupljanja i koncerata. Ugostiteljski objekti ne mogu organizirati doček Nove godine, osim turističkih objekata, primjerice hotela, koji imaju svoje goste. Svi ostali mogu raditi kao i do sada, uz produženo radno vrijeme, ako to nacionalni Stožer potvrdi, i to samo s 24. na 25. prosinca i 31. prosinca na 1. siječnja", najavio je Kozlevac', piše Glas Istre.

Međutim, službena odluka još nije donesena.

'Moram priznati da te mjere nisu epidemiološki ispravne, jer situacija u Istri i dalje nije dobra. Brojke su svaki dan neprekidno visoke i ne padaju', ističe Kozlevac, dodajući da su se ljudi previše opustili.

'Nema te organizacije ni tog stožera, a ni toliko redara da se situacija može u potpunosti kontrolirati. Sve je na ljudima. Činjenica je da Hrvatska ima mjere koje su među najblažima u Europi, pa upravo zato molim ljude da to honoriraju. Ako brojke ostanu ovakve, iza Nove godine će se sigurno razmatrati pooštravanje mjera', zaključio je Kozlevac.

>>> Cijelu priču pročitajte na stranicama Glasa Istre.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ