ŽESTOK ODGOVOR IZ MOSTA

Kovačić spreman i na poligraf: Petrina je nudio novac i vrbovao za SDP

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 30.11.2015 15:11
  • Objavljeno 30.11.2015 u 15:11
Ivan Kovačić

Ivan Kovačić

Izvor: tportal.hr / Autor: Patrik Macek

Saborski zastupnik i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić žestoko je odgovorio svom bivšem kolegi Stipi Petrini nakon što se ovaj definitivno razišao s Mostom nezavisnih lista i optužio ih da su kupljeni od HDZ-a. U izjavi za tportal Kovačić tvrdi da ga je Petrina pokušao vrbovati kako bi dao podršku SDP-ovoj vladi

'Njegovo konstantno laganje i napadanje Mosta u zadnjih desetak dana ima prikrivene motive. Osobno sam spreman i otići na poligraf potvrditi da mi je nudio da podržim SDP, kako bi se time osigurala sredstva za naše lokalne zajednice u Primoštenu i Omišu', kaže Ivan Kovačić za tportal.

'On više nije vjerodostojan: malo je uz Most, malo je uz HRID, a malo bi htio biti nezavisan zastupnik. Od samog početka znao je kako Most funkcionira i nitko ga nije uvukao unutra. Tražio je suradnju, a ja sam bio kontakt osoba', dodaje omiški gradonačelnik odgovarajući na Petrinine tvrdnje za tportal da ga je upravo on nagovorio na zajednički nastup na izborima. Petrina je izjavio i da bi 'bolje bilo da se to nije dogodilo'.

'Na koncu, sam Stipe Petrina prije izbora izjavio je da je 'pojeo gov... kako se ne bi rasipali glasovi'. Dogovor je bio taj da, ako ne želi djelovati u sklopu naše platforme, uvijek može biti nezavisni zastupnik', nastavlja Ivan Kovačić.

Ekipu koja se još uvijek nalazi u Mostu nezavisnih lista oko Bože Petrova teško je pogodio Petrinin prošlotjedni nastup u Slobodnoj Dalmaciji, gdje je izjavio da su zastupnici mahom skloni SDP-u, ali ih Petrov vuče prema HDZ-u. 'Lagao nam je da nije dao tu izjavu. Božo je sve javno demantirao i potom bio prozvan kao lažov, pa smo se morali ispričati jer nas je Petrina doveo u zabludu', objašnjava omiški gradonačelnik.

Njegov stav uoči nastavka pregovora o formiranju vlade i dalje je taj da Most mora ostati cjelovit jer je to jedini način da se provedu potrebne reforme. 'Samo cjeloviti Most može to uvjetovati, a reformska vlada bila bi najbolja opcija. Nije istina da bi ona bila slaba; može biti takva samo ako se reforme ne budu provodile i srušila bi se jedino u slučaju nerada i laži. Neka pojedinci malo smanje svoj ego i vide što je najbolje za državu. Promjene trebamo pokrenuti i dovršiti, a poslije toga - ako hoće izbore, neka im izbora...', zaključuje Kovačić.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!