SLAŽE SE KRIŽALJKA

Kovačić potvrdio: Podolnjak Mostov kandidat za potpredsjednika Sabora

18.01.2016 u 15:24

Bionic
Reading

Do srijede bi se trebali znati svi kandidati za ministarska mjesta, potvrdio je novinarima u Saboru Mostov Ivan Kovačić, a do tada bi trebala biti poznata i imena potpredsjednika Sabora te sastavi saborskih odbora

Imena ministara još nisu utvrđena, kazao je novinarima u Saboru Kovačić, dodavši da su Mostovi kandidati bili na razgovoru s mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

'Čekamo povratnu informaciju sutra na Nacionalnom vijeću, tako da ćemo dalje raspravljati o tome. Mislim da bi se do srijede trebali znati svi prijedlozi za ministarska mjesta', kazao je Kovačić.

Tko je bio na razgovoru, Kovačić nije želio otkriti. 'Više ljudi, nemojte da sad nabrajam. Most je dao prijedloge za šest ministarstava, a dosta ljudi je išlo na razgovor s mandatarom', rekao je Kovačić.

Je li među njima i glasnogovornik i osnivač Mosta Nikola Grmoja, za kojeg se spekuliralo da bi mogao zasjesti na čelo MUP-a? 'Grmoja nije išao na razgovor, do sada nije bio kandidat i ostaje dogradonačelnik u Metkoviću', rekao je Kovačić.

Što se tiče podjele saborskih odbora, Mostu će pripasti tri radna tijela u kojima bi trebao imati predsjednika i dva u kojima bi imao dopredsjednika.

'Još uvijek smo u fazi dogovora, a naši su prijedlozi da imamo predsjednike u Odboru za Ustav, Odboru za zdravstvo i Odboru za regionalni razvoj', rekao je Kovačić.

Tko bi bio na čelu tih odbora, Kovačić nije želio otkriti, no kazao je tko je prijedlog za potpredsjednika Sabora.

'Jedan od prijedloga za potpredsjednika Sabora bit će najvjerojatnije gospodin Podolnjak', rekao je Kovačić.

Detalje o tome tko će sjediti na čelu kojeg odbora nije otkrivao ni SDP-ov Igor Dragovan, a ni HDZ-ov Ivan Šuker te je novinarima u Saboru kazao da se raspodjela još dogovora i da će sve biti poznato sljedećih dana.

Novinari su Šukera upitali na koji način će HSS dobiti još dva mandata. 'Sukladno Zakonu o izboru zastupnika, tamo sve stoji. Sad da vam to idem prepričavati - ako nije preferencijalno, ako nije ovako, dakle točno se zna tko koga mijenja. Ako se to ne dogodi, oni drugi koji su ispred moraju potpisati neki akt da bi netko mogao doći u Sabor. To je čista tehnika i stvar političkog dogovora i ne treba od toga raditi dramu. Imate slučaj sadašnjeg tehničkog ministra Vrdoljaka i njegove zamjene, pa onda vidite kako je bilo', kazao je Šuker.