VIJEĆE ZA SURADNJU

Kovačić: Nismo vlada u sjeni, mi smo savjetodavno tijelo

03.02.2016 u 17:35

Bionic
Reading

Vijeće za suradnju sutra će nastaviti usuglašavati imena za zamjenike i pomoćnike ministara, rečeno je nakon današnje prve sjednice tog tijela. Prvi prijedlozi imena već postoje, a Mostov Ivan Kovačić nada se da bi sve trebalo biti dogovoreno u roku od sedam do deset dana

'Dogovorili smo kako ćemo raditi, jednom tjedno, po potrebi više. Izabrali smo koordinatore, odlučili o načinu rada. Odbijam sve medijske spekulacije da smo vlada u sjeni, mi smo samo savjetodavno tijelo koje će jednostavno predlagati i davati savjete ili, kako je u narodu rečeno, bit ćemo politička volja da omogućimo što lakši i što jednostavniji rad Vlade', kazao je nakon današnje prve sjednice Vijeća Mostov Ivan Kovačić.

Kovačić je potvrdio da postoje neki prijedlozi za zamjenike i pomoćnike i od strane Mosta i od strane Domoljubne koalicije.

'Već na sutrašnjoj sjednici možemo početi pričati o tim prijedlozima i usuglašavati se o konkretnim imenima. Ne bi bilo dobro da riješimo sve u roku od pet minuta, ali nećemo ni za tri mjeseca. Ja se nadam za sedam do 10 dana da bismo to mogli imati sve posloženo jer moramo ustrojiti kabinete ministara i zamjenike', rekao je Kovačić.

Sutra na sjednici Vlade, dodao je, neće biti imenovanja, a što se tiče čelnika javnih poduzeća oni će se birati javnim natječajem.

Izbor čelnika javnih poduzeća kroz javni natječaj propisan je zakonom, a HDZ-ov Milijan Brkić kaže da će se postojeći zakoni poštovati.

'Sve ono što je zakonski normirano tako će biti provedeno ako se drugačije ne odluči. Dok su aktualni zakoni na snazi, a mi smo legalisti, moramo poštovati zakone i temeljem tih zakona ćemo odlučivati. Vijeće je savjetodavno tijelo, bit će politička potpora aktualne Vlade, odnosno oni će davati prijedloge', rekao je Brkić.