HNS DEMANTIRA

Kovačević neće biti novi Nadan

16.12.2013 u 17:17

Bionic
Reading

HNS, druga stranka po jakosti u vladajućoj koaliciji se priopćenjem obratio javnosti u kojem navode da su neki mediji u protekla dva dana objavili netočne spekulacije o navodnim namjerama te stranke u vezi izbora novog vodstva Hrvatske gospodarske komore (HGK) te promjenama u sustavu poslovanja komore.

U toj stranci su, kako navode pri čvrstom stajalištu da o vodstvu HGK trebaju isključivo odlučivati članovi Skupštine prema jasno određenoj proceduri kao i da o svim promjenama u ustroju i načinu rada komore trebaju odlučivati za to nadležna tijela. 'Rad Hrvatske gospodarske komore treba biti usmjeren na podršku hrvatskom gospodarstvu pa tako o njenom vodstvu i upravljanju trebaju odlučivati gospodarstvenici, a ne politika', poručuju iz HNS.

Slijedom toga, navode dalje, HNS ni na koji način nema namjeru utjecati na ishod izbora novog vodstva HGK niti na način budućeg rada komore. 'Također, potpuno su netočne informacije da je bilo tko iz redova HNS-a, pa tako i Dragan Kovačević, kandidat za predsjednika HGK', demantiraju novinske spekulacije 'narodnjaci' .

Međutim, HNS ostaje pri mišljenju da kao odgovorna politička stranka imaju pravo izraziti svoja očekivanja da HGK konačno riješi svoje probleme koji su nastajali proteklih godina, da učinkovitije radi svoj posao na korist hrvatskog gospodarstva te da je njeno djelovanje javno i transparentno s obzirom da se financira iz davanja svih poduzetnika u Hrvatskoj.