VIJEĆE ZA VANJSKE POSLOVE

Kovač na sastanku u Bruxellesu

15.02.2016 u 09:08

Bionic
Reading

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač sudjelovat će danas i sutra na sastancima Vijeća za vanjske poslove i Vijeća za opće poslove u Bruxellesu

Teme razgovora ministara vanjskih poslova bit će situacija u Bjelorusiji i Moldovi te klimatska diplomacija, a očekuje se i usvajanje zaključaka o Bjelorusiji i klimatskoj diplomaciji. Ministri će razgovarati i o humanitarnoj situaciji u Siriji. Tijekom ručka, ministri vanjskih poslova imat će priliku razmijeniti mišljenja s ministrom vanjskih poslova Libanona. Prije početka sastanka Vijeća za vanjske poslove, predstavnici Bosne i Hercegovine predat će zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.

Ministar Kovač će sutra sudjelovati na sastanku Vijeća za opće poslove. Na dnevnom redu je rasprava o nacrtu zaključaka čije se usvajanje očekuje tijekom predstojećeg sastanka Europskog vijeća koji će se održati 18. i 19. veljače.

Ministri će također započeti s pripremama za sastanak Europskog vijeća koji će se održati 17. i 18. ožujka 2016., a kojim će dominirati teme vezane uz ekonomiju i pitanje migracija.