bivši ministar obrane

Kotromanović o nabavi francuskih Rafalea: Ja bih se odlučio za američki F16

28.05.2021 u 19:17

Bionic
Reading

Ante Kotromanović, bivši ministar obrane u Vladi Zorana Milanovića, gostovao je u RTL Danas kako bi prokomentirao nabavku francuskih aviona

'Rekao bi da sam sretan i zadovoljan zato što smo napokon okončali jedan dugotrajni postupak na jedan fer, korektan, transparentan način gdje se kompletan vojno-civilni vrh ujedinio oko te odluke, uključujući predsjednika države i premijera. Za razliku od prošlog postupka koji je bio nakaradan, pa smo vidjeli da to baš nije išlo'', komentirao je Kotromanović za RTL.

Bivši ministar obrane rekao je kako je premijer očito shvatio da nešto mora učiniti sam, pa je postupak prebacio u Vladu. Prema njegovu mišljenju sad imamo jedno vrhunsko borbeno zrakoplovstvo koje će nam slučiti idućih tridesetak godina.

''Oba aviona su sjajna. Teško je birati između dva dobra aviona. Znamo karakteristike oba. Da sam ja ministar obrane, to je teško pitanje, ali ja bi se odlučio za F16. Ja sam imao jako dobre odnose s ministarstvom obrane SAD-a dok sam bio ministar obrane. Primili smo pomoć od nekoliko stotina milijuna dolara samo za vrijeme mog mandata, a da ne govorimo o potpori američke države zadnjih 30 godina'', rekao je Kotromanović.

  • +3
Borbeni avion Dassault Rafale Izvor: EPA / Autor: JAGADEESH NV