SPECIJALNA BOLNICA

Kosor u posjeti kronično bolesnim mališanima

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 05.04.2010 13:19
  • Objavljeno 05.04.2010 u 13:15
Specijalna bolnica za kronicne bolesti djecje dobi, Gornja Bistra. Premijerka Jadranka Kosor u tradicionalnoj posjeti oboljeloj djeci povodom uskrsnjih praznika.

Specijalna bolnica za kronicne bolesti djecje dobi, Gornja Bistra. Premijerka Jadranka Kosor u tradicionalnoj posjeti oboljeloj djeci povodom uskrsnjih praznika.

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev/CROPIX

U povodu uskrsnih blagdana, predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je posjetila Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, gdje se tradicionalno družila sa štićenicima i darivala ih

Kosor je izjavila da bolnicu u Gornjoj Bistri posjećuje već desetak godina, uvijek na dan nakon Uskrsa i Božića, te uz želju da će njezin posjet potaknuti ljude da pomognu bolesnoj djeci, posebno roditelje koji ne posjećuju svoju djecu u toj bolnici.

'Danas je dan kada se posjećuju prijatelji, kada se darivaju prijatelji, a mi smo to i učinili, sa željom da ovaj posjet potakne prije svega roditelje, od kojih mnogi nažalost ne dolaze svojoj djeci, ali i druge ljude koji mogu pomoći', kazala je premijerka.

Naglasila je da štićenici bolnice uvijek trebaju 'puno svega, ali najviše ljubavi, razumijevanja i poštovanja'.

Kosor je istaknula kako joj posjet štićenicima te liječnicima i osoblju bolnice u Gornjoj Bistri puno znači, jer ju 'uvijek na neki način osnaži i ohrabri' i u njezinu poslu i u osobnom životu.

'Ne mislim da nešto posebno činim, da ne bi bilo zabune, imam samo veze čvrstog prijateljstva, ali najvažnija je poruka da oni koji mogu dođu i pomognu', poručila je.

Ravnatelj bolnice Ivan Željko Weiss izjavio je da posjet predsjednice vlade puno znači i štićenicima i liječnicima, koji, rekao je, na posjet gledaju kao na nagradu i poruku da i najviši državnici misle o njima.

'Time nam daju moralnu snagu da ono što radimo ima smisla', istaknuo je.

Pohvalio je i suradnju s talijanskim volonterima, kojih je u 11 godina koliko pomažu u bolnici prošlo više od 4500.

U bolnici je danas 110 štićenika, koji su od premijerke na dar dobili igračke i školske torbe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi