PREMIJERKA U POREČU

Kosor: Tadić je dobrodošao u Vukovar!

19.07.2010 u 14:09

Bionic
Reading

Za današnjeg posjeta Poreču, premijerka Jadranka Kosor izjavila je da je srpski predsjednik Borsi Tadić dobrodošao u Vukovar. Kosor i istarski župan Ivan Jakovčić potpisali su danas u Poreču okvirni sporazum o nastavku izgradnje pulske Opće bolnice. Riječ je o investiciji teškoj oko 800 milijuna kuna, od čega će se u samu izgradnju uložiti oko 600 milijuna te dodatnih 200 milijuna za opremanje bolnice

'Vremena nisu dobra, ali je ovim sporazumom Vlada pokazala odlučnost da se ne zaustavlja projekt koji je jedan od najvažnijih za Istarsku županiju', kazao je župan Ivan Jakovčić, istaknuvši da će u izgradnju ići Vlada, Istarska županija i Opća bolnica te da bi do kraja godine trebala biti završena sva pripremna i natječajna dokumentacija.

Jadranka Kosor, koja je u Poreč stigla u pratnji ministara Darka Milinovića, Božidara Pankretića te Marine Matulović Dropulić i državnog tajnika za more Branka Bačića, sastala se u Villi Polesini također i s istarskim gradonačelnicima te gospodarstvenicima i turističkim djelatnicima. Kako je kazala na konferenciji za novinare, razgovaralo se i o projektu Brijuni Rivijera.

'Mislim da ćemo početi jedan novi projekt, ali neću prejudicirati jer će o tome biti riječi na sjednici Vlade već u petak', izjavila je, otkrivši novinarima samo da je dogovoreno da se zemljište neće prodavati, odnosno da će se davati koncesije ili pak pravo građenja. Župan Jakovčić istaknuo je da je u sklopu tog projekta bilo puno čekanja i kašnjenja, no da je sad 'evidentno da nema zapreka u projektu Brijuni Rivijera'.

Od važnih projekata, premijerka je istaknula da je u ovogodišnjem proračunu osigurano više od četiri milijuna kuna za uređenje Hitnog prijema pulske Opće bolnice.

Prema riječima ravnatelja bolnice Jerina Lemsa, izgradnja nove bolnice i rekonstrukcija postojećih objekata trebala početi naredne godine u Zagrebačkoj ulici, a trajati će nekoliko godina.

'Izgradnju bolnice gledam u kontekstu snaženja gospodarstva, ali i turizma, za koji želim da dosegne razinu barem iz 2009. godine', kazala je predsjednica vlade. Novinare je zanimalo hoće li godišnji odmor provesti u Poreču, budući da je nekad rado onamo dolazila na ljetovanje.

'Moj godišnji odmor ove godine, nažalost, bit će sasvim kratak, ali bih rado obnovila tradiciju', kazala je. Nakon sastanka u Villi Polesini, premijerka je u pratnji župana nakratko prošetala porečkim ulicama. Sastala se s porečko-pulskim biskupom Ivanom Milovanom, a na putu do Biskupije, tipično 'ženski' na trenutak je zastala kako bi razgledala izložene sandale u jednoj od porečkih trgovina.