U POŽARU OSTALI BEZ KUĆE

Kosor obećala pomoć deseteročlanoj obitelji

18.02.2009 u 13:56

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Sračincu u blizini Varaždina posjetila deseteročlanu obitelj Ivice Petrinjaka, koju je izvijestila o pomoći Vlade pri izgradnji nove kuće budući da je toj obitelji stara kuća potpuno izgorjela u nedavnom požaru

Zemljište za novu kuću osigurala je općina Sračinec, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva pobrinulo se za građevinski materijal, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osigurat će dječji namještaj.

Potpredsjednica Vlade također je, u ime Ministarstva, obitelji predala novčanu pomoć od 10 tisuća kuna te joj obećala daljnju pomoć.

Nova kuća imat će površinu od 140 metara četvornih i trebala bi, kako je najavljeno, biti dovršena do lipnja ove godine.

Mnogočlanoj obitelji Petrinjak 3. ovog mjeseca, nakon neoprezne dječje igre, kuća je potpuno izgorjela. Na svu sreću, u požaru nitko nije ozlijeđen, a troje djece koja su se zatekla u kući na vrijeme je izišlo. Obitelj Petrinjak ima osmero malodobne djece.