GRADONAČELNICA RIMAC TVRDI

Kosor nije Severini zabranila nastup u Kninu

12.08.2009 u 15:21

Bionic
Reading

Prijepor između Severine i Jadranke Kosor počeo je uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu. Gradonačelnica Knina HDZ-ovka Josipa Rimac odlučila je tome stati na kraj te tvrdi da premijerka nije Severini zabranila da nastupa na koncertu povodom 14. godišnjice Oluje

'Laž je i neistina da je bilo ikakvih zabrana, posebno ne od strane predsjednice Vlade Jadranke Kosor. Stoga, odlučno odbacujemo neutemeljene objede na račun predsjednice Vlade RH i Grada Knina, koje imaju za cilj ispolitizirati proslavu koja u svima nama budi iskrene emocije i sjećanje na dane ponosa i slave', istaknula je gradonačelnica Knina na konferenciji za novinare.

Rimac je objasnila da je zabavni dio programa proslave Dana pobjede dogovaran s Hrvatskom radiotelevizijom i agencijom koja se bavi organiziranjem koncerata, a ne sa Severinom ili njezinim menadžerom, kako se navodi u nekim izjavama u medijima.

'Nastup Severine bila je jedna od opcija koja se pojavila u samom početku i o kojoj se razgovaralo, ali ne s Gradom Kninom koji je tjedan dana prije proslave tiskao plakate s programom proslave na kojima nije bilo Severine kao glazbene izvođačice', ističe Josipa Rimac. Ona dodaje da Grad Knin nije dogovarao niti je potpisao nikakav ugovor o nastupu, pa tako nije mogao ni raskinuti nešto što ne postoji.

Hoće li Severina ipak pjevati u Zvonimirovom gradu u rujnu, kako je najavio njezin menadžer, gradonačelnica odgovara da još ne može kazati ni da ni ne. Vijeće za kulturu grada Knina odlučit će hoće li pozvati popularnu pjevačicu u Zvonimirov grad i kada će se koncert održati, objašnjavaju kninski čelnici, a piše Jutarnji.hr.