RADIMIR ČAČIĆ

Kosor je karijeru sagradila na promicanju nerada

01.09.2009 u 13:34

Bionic
Reading

U Hrvatskoj danas ima mnogo razloga za bunt, rekao je Radimir Čačić u utorak na druženju s novinarima, ali je odbacio tumačenja da oporba sprema jesenski bunt s ciljem rušenja vlasti. Rekao je da je dobro što se ljudi bune jer postoji mnogo razloga za bunt o bitnim temama, a ne o umecima za kosu. 'Društvo je sazrelo za kritičko promišljanje i to je dobro', smatra Čačić. Zatim se oštrim rječnikom obrušio na premijerku Jadranku Kosor

'Premijerka je cijelu svoju karijeru sagradila na parazitskom modelu, budući da je uvijek bila spremna zahvatiti u sektor rada da bi se plaćao trošak nerada, onamo se grabi i kada se plaća lažne branitelje te ih se štiti i danas. Politika kupovanja glasova je nešto u čemu Kosor nije štedjela snage i čemu je dala svoj kreativni doprinos', rekao je Čačić.

Od zadnjeg rebalansa nema nikakvih najava rezanja javne potrošnje, kaže, ali zato imamo izjave da su premijerka i HDZ za kulturu rada, ali od toga nema ništa. 'Jedino što je premijerka napravila otkad je došla na vlast su dodatna opterećenja gospodarstvu, a ministar financija Ivan Šuker koji je zaboravio u krizni porez uključiti skupinu 100 tisuća imućnijih građana Hrvatske hvali se da je uspio isplatiti plaće i mirovine. Gospodine Šuker, mi smo to zaslužili i zaradili', zaključio je vođa narodnjaka Čačić.

Na pitanje hoće li podržati ili sudjelovati u najavljenim sindikalnim prosvjedima, Čačić kaže:

'Matijašević se šali kad kaže da će na sindikalnom prosvjedu u Zagrebu biti 100 tisuća ljudi, koliko ih se okupilo za Radio 101. Do sada smo samo svjedočili nesposobnosti sindikata da organiziraju i jednu minutu štrajka, a kamoli prosvjede kakvi su bili za Stojedinicu.

Od hrvatskih političara, medija i pravosuđa gori su jedino sindikati.'

Što se tiče predsjedničkih izbora, HNS je istakao svoga kandidata i neće ga povlačiti ni u čiju korist, a podrška je od svakoga je dobrodošla. Čačić smatra da je jedno sigurno, a to je da Andrija Hebrang neće pobijediti, sve drugo je otvoreno.