NAJAVLJEN RAZGOVOR

Kosor i Tadić o 'incidentnim situacijama'

10.01.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je da će se danas najvjerojatnije čuti sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem zbog uhićenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde, da se više 'ne bi događale incidentne situacije' te da bi se 'zaštitili hrvatski branitelji koji su časno i hrabro branili Vukovar te njihove obitelji'

'Treba učiniti sve da pravna država funkcionira, ali da oni koji su najzaslužniji za slobodnu, samostalnu, neovisnu, europsku, demokratsku Hrvatsku budu zaštićeni', kazala je Kosor prilikom današnjeg posjeta zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Također je najavila da će se danas susreti i s nekim braniteljima.

Predsjednica Vlade nije željela komentirati stajalište predsjednika Josipovića koji je jučer, među ostalim, priopćio da je razočaran što Ministarstvo branitelja i međugeneracijske solidarnosti koristi slučaj Purda za opravdavanje politike koja odbija objavu Registra hrvatskih branitelja.

'S predsjednikom Republike ne polemiziram preko medija. Ako budemo imali jedno drugom što reći, onda ćemo reći u četiri oka', izjavila je Kosor.

Podsjetila je da je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jučer o navodnom popisu osumnjičenih branitelja za ratni zločin razgovarao sa svojom srpskom kolegicom te da je iz Beograda službeno potvrđena informacija da objavljeni popis nije vjerodostojan.