NA ZADATKU ZBOG OBITELJSKOG NASILJA

Koprivničanin na Badnjak nožem i suzavcem napao policajce

07.01.2016 u 16:03

Bionic
Reading

Koprivničanin koji je na Badnjak nožem i suzavcem napao policajce što su u njegovu kuću došli intervenirati zbog obiteljskog nasilja osumnjičen je za čak tri kaznena djela prisile prema službenoj osobi.

Izvijestilo je to koprivničko Općinsko državno odvjetništvo koje je protiv 39-godišnjeg osumnjičenika u četvrtak pokrenulo istragu.

Tužiteljstvo tvrdi da je osumnjičeni 24. prosinca, nakon što su u kuću ušla trojica policajaca zbog dojave ukućana da im prijeti, prislonio nož na trbuh prijeteći da će se ubiti, a potom zamahnuo nožem kako bi uboo policajca koji se izmaknuo i izbjegao ubod.

'Okrivljenik je nastavio mahati nožem prema policijskim službenicima pa su oni izašli iz kuće, međutim okrivljenik je ispred kuće ponovno napao policijskog službenika, poprskao ga sprejem s nadražujućom tvari po licu i pokušao pobjeći. Policijski službenici su sustigli okrivljenika i svladali njegov daljnji otpor', izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.

Ističu i da je sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda usvojila njihov prijedlog i osumnjičenog zadržala u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.