BORBA ZA DOSTOJANSTVO

Konvencija SDP-a u Karlovcu: 'Prošli smo katarzu. Sada treba spašavati zemlju'

08.12.2023 u 21:36

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u petak u Karlovcu, gdje je bio na stranačkoj konvenciji da je borba za dostojanstvo okosnica njihove kampanje, ustvrdivši da to znači osigurati građanima prikladne mirovine i plaće te da pripadnici vladajuće stranke ne kradu

Grbin je na izvještajno-tematskoj konvenciji županijskog SDP-a objasnio da se borba za dostojanstvo odnosi na borbu za bolji standard građana, ali i na borbu za državu koja služi građanima.

"Državni proračun je od prvog premijerskog mandata Andreja Plenkovića u osam godina narastao za duplo, sa 16,2 na 32,5 milijarde eura. To nije pratio rast mirovina i plaća. Mirovine su rasle 40 posto, a proračun za sto", rekao je.

Ljudsko dostojanstvo, naglasio je Grbin znači prikladne mirovine i plaće od kojih građani mogu dostojanstveno živjeti te da pripadnici vladajuće stranke ne kradu, bez obzira krade li se milijarda kuna u Ini ili željezo s gradilišta.

Dostojanstvo, naglasio je znači nemati ministricu koja je spremna posegnuti u državnu blagajnu i potrošiti 24.000 kuna za rođendansku zabavu.

"Kada običnog građana policija privodi, to čini stavljajući na njega lisice. Ako si ministar HDZ-a, zovu te i pristojno mole bi li se pojavio i trude da nitko ne sazna da je protiv tog istog ministra podnijeta prijava", rekao je Grbin.

Zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Matić ustvrdio je da je SDP prošao katarzu i sada treba spašavati zemlju. "S ovom garniturom na vlasti neće biti ni bolje niti ljepše. Jedini koji može nešto je SDP", poručio je Matić.

Predsjednik županijskog SDP-a i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao je da je u Karlovačkoj županiji HDZ stvorio utvrdu koju je SDP "načeo".