BEZ GLOGOŠKOG I KLEMMA

Kontrec iz udruge Franak pojasnio kako je završio u spotu branitelja

22.04.2015 u 15:39

Bionic
Reading

Branitelji koji od listopada prošle godine prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 snimili su spot u kojem objašnjavaju zašto prosvjeduju. U spotu nema ni Đure Glogoškog, niti Josipa Klemma, no pojavljuje se Ivan Kontrec, koordinator Udruge Franak

U spotu koji traje nešto više od dvije minute branitelji te članovi njihovih obitelji i prijatelji objašnjavaju razloge zbog kojih prosvjeduju. 'Išli smo na bojišnicu bez kalkulacije, nismo vodili svoj privatni rat', kaže jedan branitelj. 'Umjesto slobodne i bogate države, političke elite svojom su nesposobnošću i lopovlukom učinile Hrvatsku državom u kojoj je vojska nezaposlenih, u kojoj mladi nemaju budućnost, radnici rade bez plaća, a umirovljenici su na rubu gladi', nabrajaju ostali sudionici promo spota.


U spotu nije spomenut ustavni zakon o pravima branitelja, smanjena prava ili pak izjava Bojana Glavaševića zbog koje su, kako su govorili u listopadu, i započeli prosvjed. Zanimljivo je kako u spotu nema ni Đure Glogoškog, niti Josipa Klemma. Zato je tu Ivan Kontrec, koordinator Udruge Franak.

'Mi samo kao udruga došli tražiti potporu krovnih braniteljskih udruga. Taman su snimali spot i pitali su me hoću li reći koju rečenicu. To je bilo to', kazao je za tportal Kontrec.

Pojašnjava da se dogovarao s krovnom koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Naglašava pak da nije riječ o načelnom stavu Udruge Franak te da ga oni kao udruga još nemaju. Isto tako nisu nit razgovarali o podršci najavljenom prosvjedu branitelja 2. svibnja. 'Mi samo za sada jedno odlučili podržati blokirane. Podržavamo isto tako sve legitimne prosvjede, no ne i političke organizacije', kazao nam je Kontrec.

'Budi i ti ponosan, budi dostojanstven, budi Hrvat', poručuje se nakraju videa i poziva građane da se pridruže skupu zajedništva 2. svibnjau 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.