U ŠKVERU NE ZNAJU ŠTO BI S NJIM

Komandir Šamil na godišnjem odmoru

Bionic
Reading

Damir Mamić, a.k.a. Komandir Šamil do kraja mjeseca je na godišnjem odmoru, kažu u trogirskom škveru gdje najpoznatiji hrvatski 'revolucionar' radi u kadrovskoj službi

'Koliko znam, on je do kraja mjeseca na godišnjem, a što će poslije biti, vidjet ćemo', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Mateo Tramontana, prvi čovjek trogiraskog škvera.

Mamića je nakon maratonskog prekjučerašnjeg ispitivanja, Županijsko državno odvjetništvo, pustilo na slobodu. Dobio je zabranu pristupa internetu i obvezu da se jesdnom tjedno javlja policiji.


Podsjetimo, Mamić je za tportal rekao prije dva dana da mu je žao zbog videa. 'Žao mi je što se sve ovo dogodilo i što je poprimilo ovakve razmjere, nisam imao nikakvu zlu namjeru! Snimio sam video kako bih članovima svoje grupe na Facebooku prenio svoje znanje iz vojne povijesti i pokazao da razumijem tu problematiku. Pa koga ću ja poticati na terorizam? Nemam nikakvu moć, nemam nikakvu organizaciju, a nisam čak ni član nijedne stranke', kazao nam je Mamić.

'Nevjerojatno mi je da je cijeli slučaj poprimio nacionalnu dimenziju i nije mi palo na pamet da bi se netko mogao uznemiriti. Snimio sam video i stavio ga na Facebook i baš me zanima tko ga je objavio na YouTubeu. To je pitanje svih pitanja!', tvrdi 'trogirski terorist'. Ne mora se, kaže, njemu vjerovati na riječ - ali autoru s YouTubea se sigurno može ući u trag.

'Ma, malo smo napravili zajebanciju i sprdačinu, malo podilazili mojoj taštini... Pa vidjeli ste da u pozadini svira nekakva arapska muzika, kakav bi to domaći terorist snimao poruke uz stranu muziku?!', pita se Šamil.