SUMPOR-VODIK U ZRAKU

Komadina zabrinut zbog žutog dima nad Kvarnerom

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 22.04.2011 16:21
  • Objavljeno 22.04.2011 u 15:20
Žuti dim iznad Kvarnerskog zaljeva

Žuti dim iznad Kvarnerskog zaljeva

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

Župan Zlatko Komadina zabrinut je zbog žutog dima nad Kvarnerskim zaljevom te je upravi Ine pisanim putem uputio apel za hitnu reakciju

Premda podaci kojima raspolaže Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a prikupljeni s mjernih stanica za praćenje kakvoće zraka na području županije, pokazuju da je koncentracija mjerenih plinova u zraku u dozvoljenim granicama, župana zabrinjava činjenica da stanovnike, ali i goste i turiste koji će tijekom uskrsnih blagdana boraviti na ovom području, dočekuje neugodan miris sumpor-vodika i žuti oblak dima.

Zatražio je stoga informaciju o aktivnostima u Rafineriji nafte Rijeka na lokaciji Urinj. Iz Sektora rafinerije nafte Rijeka priopćeno mu je, kao i novinarima, da je u tijeku proces pokretanja Hidrokreking kompleksa, zbog čega je moguća pojava pojačane buke i dima.

Unatoč tome, Komadina izražava zabrinutost i apelira na upravu Rafinerije nafte Rijeka da modernizacijom svojih postrojenja i prelaskom na ekološki prihvatljivo korištenje prirodnog plina u tehnologiji prerade nafte, spriječi ovakve događaje i očekuje hitnu reakciju.

Iz županovog ureda novinarima je poslana i fotografija snimljena jutros u devet sati na kojoj se jasno vidi žuti dim nadvijen nad cijelim Kvarnerskim zaljevom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi