župan se pohvalio

Komadina: Primorsko-goranska županija treća po visini ulaganja, a prva po broju EU projekata

08.03.2021 u 12:16

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak kako je ta županija treća po visini ulaganja u projekte financirane iz EU fondova, ali prva po broju takvih projekata kao i da su dovršena 83 projekta, u provedbi ih je 86, a u evaluaciji 11.

"Primorsko-goranska županija je po visini ulaganja u projekte financirane iz europskih fondova iza Zagrebačke i Dubrovačko-neretvanske županije, u kojoj se na taj načni gradi Pelješki most i uređuje dubrovačka zračna luka", rekao je Komadina na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare.

U PGŽ su, ističe, dovršili 83 projekta zajedničke vrijednosti 300 milijuna kuna, u provedbi je 86 projekata vrijednih 450 milijuna kuna, a u evaluaciji je 11 projekata s 60 milijuna kuna.

Očito smo vrlo aktivni u provedbi EU projekata, kako upravni odjeli županije, tako i ustanove i trgovačka društva PGŽ, rekao je.

 Izdvojio je ulaganja u lučka područja u mjestima na Kvarneru i otocima, visine 280 milijuna kuna, 47 milijuna kuna u projekt kulturno-turističke rute Putevima Frankopana te mrežu kompetitivnosti, odnosno u srednje strukovne škole 100 milijuna.