GUŽVA PRED PRAZNIKE

Kolona od 25 kilometara na zagrebačkoj obilaznici

21.12.2013 u 16:16

Bionic
Reading

Pojačan je promet na važnijim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A3 Bregana- Lipovac prema Lipovcu te na A2 Zagreb- Macelj prema Zagrebu, izvještava HAK

Vozi se u koloni od oko 25 km na zagrebačkoj obilaznici od čvora Rakitje u smjeru Ivanje Reke, zbog velike gustoće prometa i suženja kolnika.

Treba voziti oprezno po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima većem dijelu zemlje. Na cestama kroz gorske predjele, kao i na mostovima i nadvožnjacima moguća je poledica.

Zbog radova, zatvorena je autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika.

Do 17 sati zatvorena je državna cesta D512 Makarska-Ravča kroz Gornje Igrane.
Obilazak: Makarska-Dubci-Šestanovac-Ravča ili tunelom Sveti Ilija, a samo za osobna vozila i županijskom cestom ŽC6199 Kozica-Gornje Igrane.

Do 16 sati, zbog razminiranja zatvara se državna cesta D422 na dionici Zračna luka Zemunik ( ulaz u zrakoplovnu vojnu bazu Zemunik). Promet ć se propušta prvih 15 minuta u svakome satu.

Od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine, prema odluci Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Narodne novine br. 145/13), određuje se obvezna uporaba zimske opreme (četiri jednake zimske gume M+S ili četiri jednake ljetne gume s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače) na zimskim dionicama javnih cesta u RH.

Podsjećamo vozače motornih vozila da, bez obzira na dobru vidljivost i sunčana razdoblja tijekom dana, moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D27 Benkovac-Šopot,
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D30, dio Zagrebačke ulice u Petrinji (zbog radova na izgradnji spojne ceste od Petrinje do mosta preko Kupe u Brestu) i
- LC3136 Gornja Kupčina-Krašić.

Do 20. prosinca zbog radova na državnoj cesti D30 Zagreb-Velika Gorica, u smjeru Velike Gorice od 7 do 9 sati te od 16 do 7 sati vozi se suženim kolnikom, a od 9 do 16 sati samo jednim prometnim trakom. Vozače molimo za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama:
- D42 u mjestu Poljanak,
- ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,
- ŽC5199 Dabar-Štirovača i
- ŽC5201 Selište-Prijeboj.

Naizmjence se vozi:
- na Jadranskoj magistrali kroz Sukošan, između Pakoštana i Draga, Živogošća i Drvenika, Drvenika i Gradca.
- na D512 Makarska-Gornje Igrane u mjestu Gornji Tučepi,
- na D25 Korenica-Gospić, između mjesta Bunić i Ljubovo i
- D517 Beli Manastir-Belišće.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.