'POZITIVAN KORAK'

Kolinda Grabar Kitarović razveselila američko veleposlanstvo pozvavši Vučića u Zagreb

31.01.2018 u 14:06

Bionic
Reading

Američko veleposlanstvo u Zagrebu pozdravilo je u srijedu poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović srbijanskom kolegi Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku, ocijenivši to 'pozitivnim korakom' jer je odnos dviju zemalja važan za stabilnost i napredak cijele regije

'Drago nam je vidjeti taj pozitivan korak. SAD snažno podupire poboljšane odnose između Hrvatske i Srbije.Taj odnos je ključan za prosperitet i stabilnost regije', objavilo je veleposlanstvo na Twitteru.

Američko veleposlanstvo je također prenijelo poruku hrvatske predsjednice na Twitteru u kojoj poručuje da 'u dobroj vjeri kako obostrano postoji želja nadići prijepore i događaje koji nas drže taocima prošlosti te osigurati napredak našim narodima i državama, pozvala sam predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj sredinom veljače'.

Grabar-Kitarović je u svojoj izjavi naglasila da tim pozivom želi 'otvoriti novu stranicu u našim odnosima' te da njezine 'ustavne obveze uključuju promicanje i zaštitu hrvatskih državnih i nacionalnih interesa', a da je jedan od njih razvijati što bolje odnose sa svim susjednim državama.

  • +11
Aleksandar Vučić Izvor: Pixsell / Autor: Hina/Pixsell

'U odnosima sa susjednim zemljama iz bivše državne tvorevine ponajviše je otvorenih pitanja, graničnih i drugih povezanih upravo s raspadom i sukcesijom bivše države, ali i onih koja izviru iz povijesti', pojasnila je predsjednica u izjavi.

Vučić bi se navodno o pozivu trebao očitovati tijekom dana, na tiskovnoj konferenciji poslije sastanka s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem.