PLATILA IZ SVOG DŽEPA

Koliko je koštao pregled predsjednice Grabar Kitarović u privatnoj poliklinici?

19.02.2019 u 09:43

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prošlog petka obavila je redoviti preventivni pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb, koju je prije dvije godine i osobno otvorila. Riječ je o jednoj od najsuvremenijih poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom na području jugoistočne Europe pa su se mnogi zapitali koliko je pregled koštao i zašto to predsjednica nije obavila u nekoj od državnih bolnica

Iz Ureda predsjednice su na upit tportala šturo odgovorili tek da je Grabar Kitarović pregled platila vlastitim sredstvima. Iako smo u upitu tražili da predsjednica javnosti priloži i račun s cijenom pregleda u ovoj suvremenoj klinici, iz njezine Službe za odnose s javnošću poručili su da nemaju saznanja o iznosu obavljene usluge.

Podsjetimo - tek informacije radi i ništa ne implicirajući - državni dužnosnici ne smiju primati poklone u vrijednosti većoj od 500 kuna.

U odgovoru s Pantovčaka također su podsjetili da se Kolinda Grabar Kitarović u hrvatskoj javnosti zalaže za preventivne zdravstvene preglede te osobno svake godine obavlja redovite preglede.

Kao razlog za to što je odabrala baš kliniku Radiochirurgia Zagreb iz Ureda predsjednice su pojasnili da je prim. dr. sc. Dragan Schwarz dugogodišnji liječnik kod kojeg je predsjednica Grabar Kitarović išla na preventivne preglede. Budući da je Schwarz iz sustava javne zdravstvene skrbi prešao u privatne pružatelje zdravstvenih usluga, predsjednica je ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonancu dojki i unutarnjih organa, obavila u spomenutoj privatnoj poliklinici.

Nadalje, istaknuli su, navedena poliklinika jedina u Hrvatskoj posjeduje uređaj najnovije generacije za navedeni pregled.

  • +4
Poliklinika Radiochirurgia Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što su mediji objavili da je Grabar Kitarović bila na preventivnom pregledu predsjednica je potvrdila kako je obavljen u Radiochirurgiji.

'Nažalost, imam neke genetske predispozicije. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma, tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa', objasnila je predsjednica u ponedjeljak novinarima.

Vlasnici klinike u kojoj je predsjednica obavila tajni pregled imaju zanimljivu prošlost, doznajte više o njima