POSLALA MAIL BERNARDIĆU

Kolarić napustila SDP: Što bismo mi rekli, game over

31.10.2018 u 20:39

Bionic
Reading

Komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić objavila je da je napustila SDP, stranku u koju se vratila nakon pobjede Davora Bernardića na unutarstranačkim izborima

Na početku emisije Pressing N1 televizije stanje u SDP-u je usporedila sa sutrašnjim Danom mrtvih.

'U SDP-u je, što bismo mi rekli, game over', izjavila je Kolarić.

'Danas poslijepodne sam izašla iz SDP-a. Poslala sam mail predsjedniku stranke, glavnom tajniku i predsjedniku zagrebačke organizacije stranke', izjavila je Kolarić.

Kaže da se s 'oligarhijom i vodstvom' stranke nije čula, ali da je kontaktirala s dosta ljudi do kojih joj je stalo, a kojima je obznanila svoju odluku za koju kaže da ju je donijela prije tjedan-dva.

'Ja sam odluku donijela prije zadnje sjednice Glavnog odbora, onda su me zvali ljudi, koji su znali za moju odluku, pričekaj još malo, naći ćemo način da smijenimo predsjednika. Rekla sam dobro, dan-dva ne čine razliku. Nisam bila sigurna u ishod, pokazalo se kao pacera', rekla je Kolarić.

Aleksandra Kolarić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Procjenjujem da je SDP ovakav kakav je sada potpuno suvišna organizacija za Hrvatsku. SDP niti želi niti može činiti da bude alat za mijenjanje društva. I bivše i sadašnje vodstvo snose odgovornost za to. Nisam mogla sama sebi naći niti jedan razlog zašto bih ostala u toj organizaciji', dodala je.

Njezin zadnji pokušaj aktivnijeg političkog angažmana u SDP-u bio je kandidatura za predsjednicu zagrebačke organizacije, no izgubila je već u prvome krugu, a u konačnici je pobjedu odnio Gordan Maras.