NAKON PROMJENE DRESA

Bernardić o Milanki Opačić: To su ti pobunjenici; Bandić: Uveo sam je u SDP kao prekrasnu malu djevojčicu

31.10.2018 u 12:46

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je ustvrdio da su glavni stupovi Plenkovićeve Vlade 'Milan Bandić koji je pod optužnicama da na sumnjiv način skuplja većinu i u ovom trenutku tvori glavni stup Plenkovićeve Vlade, dok je drugi stup optuženik (Tomislav) Saucha, ratni zločinac (Branimir) Glavaš i Ivan Lažljivi Vrdoljak'

Komentirajući ulazak donedavne SDP-ovke Milanke Opačić u saborski Klub Bandićeve stranke, Bernardić je ocijenio da su 'to ti nezadovoljnici u SDP-u, pobunjenici koji na ovaj način pokazuju ne samo da im nije stalo do stranke, socijaldemokracije i elementarnih ljudskih principa nego isključivo do vlastitih fotelja i sinekura'.

'Što se tiče Milana Bandića, riječ je o čovjeku koji je pod optužnicama da na sumnjiv način skuplja većinu i u ovom trenutku tvori glavni stup Plenkovićeve Vlade, dok je drugi stup optuženik Saucha, ratni zločinac Glavaš i Ivan Lažljivi Vrdoljak', kazao je Bernardić.

Na pitanje osjeća li se odgovornim zbog toga što toliko SDP-ovaca odlazi iz stranke, Bernardić je odgovorio da 'onaj tko ne živi vrijednosti i principe socijaldemokracije i tko je spreman podržati ovu parlamentarnu većinu kojoj je povremena upotreba ustaškog pozdrava 'ZDS' dozvoljena, koja uklanjaju ploče antifašističkih boraca, koji su spremni pomoći referendumskoj inicijativi Željke Markić da udari na prava nacionalnih manjina i LGBT zajednica, taj nije istinski socijaldemokrat'.

'To nema veze sa socijaldemokracijom, poštenjem, humanošću nego samo s njihovim foteljama i sinekurama', poručio je.

Bandić: Uveo sam Opačić u SDP kao prekrasnu malu djevojčicu

Milan Bandić je, pak, na svojoj tiskovnoj konferenciji s temom otpisa dugova ustvrdio da je ostao iznenađen činjenicom da je Milanka Opačić prešla u njegov klub. '

"Mene pomalo iznenađuje brzina kojom mladi ljudi ulaze u stranku. A mene je teško iznenaditi i imam puno godina. Ne mogu shvatiti zašto to rade, možda je to pitanje za psihoanalitičare i psihologe. Možda je ipak to tako jednostavno.

Pojma nemam da je Milanka Opačić ušla u Klub. Moj protokol joj je poslao cvijeće. Ali samo znam da sam s njom krenuo 1990. s Peščenice, da sam ju kao prekrasnu malu djevojčicu uveo u tadašnju stranku. Gradio sam s pokojnim Račanom hrvatsku socijaldemokraciju.

Kada sam vidio da su došli salonski ljevičari, ja sam otišao svojim putem. I želim im sve dobro. A za sve oni koji su ušli u Klub, nisu ništa promijenili. Salonsko ljevičarenje su zamijenili socijaldemokracijom koja se živi. Nemojte se iznenaditi, ako ja još više budem iznenađen idućih dana. Ne brojim ja zastupnike, a za mjesec dana ćemo podvući crtu.

Ne daj Bog da je kraj. To je tek početak. Ja nisam ničiji žmigavac, a najmanje čovjek koji bi mijenjao mišljenje svoje. Ja nemam uzora u politici, proizvod sam Boga i svoje matere. Stvarao sam SDP, ali sam nesretan što ništa nisu naučili. 'Ćaća je ostavio nestašnu djecu'. Hvala na pitanju", poručio je Bandić.

  • +6
Milan Bandić o otpisu dugova milijunašima Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL