AKO IKADA ODE

Koji 'vatreni' treba naslijediti Markovića?

17.12.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Nema sumnje da će na Skupštini HNS-a čelnici Saveza hvaliti dostignuća reprezentacije i plasman Dinama u Ligu prvaka, ali prema pulsu javnosti ta bi im trebala biti i zadnja u aktualnom sazivu. Vas pitamo: Koga biste željeli vidjeti kao Markovićeva nasljednika

Teško je očekivati da će Vlatko 'noktima-se-držim-na-vlasti' Marković sam reći zbogom, ali sudačka afera odzvanja u ušima nogometne javnosti i vrijeme rastanka se bliži. Marković je toliko samouvjeren da se sprda i s budućim ministrom iz svog resora, a takav stav i puno moćnijima od njega se obio o glavu.

Predmnijevamo, rječnikom Zorislava Srebrića, da ova nogometna vlada broji zadnje mjesece, možda i tjedne, i nudimo najeksponiranija imena mogućih nasljednika vama na odabir.

U prvom planu trenutno je Dario Šimić. Zagrebačka županija nudi mu mjesto kandidata za predsjednika HNS-a već u srijedu i lako je moguće da aktualni predsjednik 'nogometnog sindikata' svoju borbu za pošteniji nogomet vrlo brzo nastavi s visoke pozicije.

Uvijek se u ovakvim pričama vrti ime Zvonimira Bobana. Njegove reference za taj posao zvuče gotovo idealno, ali legendarni kapetan nikako se ne želi staviti u prvi plan. Čeka crveni tepih, a u revolucijama on ne dolazi. U nekoj uređenijoj zemlji već bi odavno dobio poziciju i počasti, ali u ovakvoj utakmici traže se nešto odlučnije metode.

Najčešći konzument Bobanovih pasova, Davor Šuker, također ima volje. Bio je prisutan na lanjskoj izbornoj sjednici i centarfor je bio uvjeren da je to novi zicer koji će lako pospremiti. Priklonio se pobjedničkoj struji i čekao da mu mjesto ustupe prirodnim putem, ali u međuvremenu se situacija izvrnula naglavačke i danas bi Šuker u eventualni pohod na vrh morao krenuti s novim kontigentom saveznika.

Najglasnija oporba Markovićevoj vladi u svih ovih 13 godina lani je bio Igor Štimac. Uklizavao je koliko je mogao, borio se za svakog delegata, ali izborna mašinerija ga je ostavila za glas prekratkim i Igor se vratio u sjenu. Danas kaže da više nije kandidat, ali u ovako turbulentnim vremenima događali su se i veći prevrati.

Tko god, kada se to dogodi, preuzme vlast, morat će po žurnom postupku promiješati karte unutar Saveza i s novim, svježim ljudima ući u borbu s hobotnicom koja nogometnu loptu drži u čeličnom zagrljaju.