ZABORAVIO NA PRAVILA ISLAMA

Koji gaf: Nikolić arapskom šeiku umalo darovao 50 litara rakije

23.04.2015 u 18:14

Bionic
Reading

Suradnici predsjednika Srbije Tomislava Nikolića umalo su darovali moćnom arapskom šeiku Muhamedu bin Zajedu 50 boca Tomovače

Kako doznaje Blic, ovaj gaf, koji je spriječen u posljednjem trenutku, uz nedavno izmišljenu priču o eksploziji motora, dva kilometra poniranja i drami u zrakoplovu na putu za Rim, na samom je vrhu liste ispada predsjednikovog tima.

'Nikolić je krajem studenog prošle godine boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na poziv šeika Bin Zajeda te su, između ostalog, zajedno gledali utrku Formule 1. Njegovi suradnici su za tu priliku pripremili poklon za šeika, kako to protokol i nalaže, pritom se odlučivši za rakiju koju predsjednik sam peče u rodnoj Bajčetini. Spakirali su čak 50 boca rakije poznate i kao Tomovača te otputovali u Abu Dhabi. Zaposlenici u srpskom veleposlanstvu u Emiratima bili su šokirani kada su čuli što su Nikolićevi ljudi spremili kao dar. Zbunjeno su ih pitali je li im poznato to da islam zabranjuje alkohol i da će time praktički Nikolić uvrijediti Bin Zajeda', ispričao je izvor iz diplomatskih krugova.

Skandal je na vrijeme spriječen, za razliku od slučaja prizemljenog aviona, jer su bombastičnim izjavama suradnici osramotili predsjednika iako su znali da je za sve kriva prolivena kava, piše Blic.