NOVA PRAVILA

Kod vozača ZET-a moći će se kupiti samo karta od 15 kuna?

29.05.2018 u 17:27

Bionic
Reading

Najnoviji prijedlog, koji još čeka potpis zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, je da se u tramvajima i autobusima ZET-a može kupiti samo karta za 15 kuna.

Ovaj prijedlog još čeka potpis zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a u ZET-u još važu Hhoće li nova karta vrijediti dva ili tri sata, piše Večernji list.

A novost su čuli i sindikalisti, kojima karta kao takva nije sporna, ali činjenica da će oni jedino takvu moći ponuditi Zagrepčanima koje prevoze nimalo im se ne sviđa. 'Trebala bi se uvesti od 1. srpnja i samo bi ta karta za 15 kuna bila dostupna kupuje li se u vozilu', ističe Dražen Jović, predsjednik sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET, pa dodaje kako će takva odluka najviše štetiti upravo vozačima.

Logično bi bilo, napominje, da se svima koji se voze javnim prijevozom u svakom trenutku omogući kupnja karte koju žele.

  • +6
ZET Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

'Ljudima se to neće svidjeti, što je sasvim normalno. A ljutit će se, naravno, na nas', kaže Jović pa dodaje kako se vozači boje da će to dovesti do još većeg broja incidenata, odnosno napada na njih. Kaže i kako ZET posluje s velikim gubicima, a ovo je način na koji se pokušava barem malo napuniti mu kasa.

Na kioscima će se i dalje moći kupiti karte od 4 kune, međukarta od 7 kuna te standardna od 10 kuna.