manje oružja, manje tragedija

Kod tek punoljetnog muškarca kod Varaždina policija pronašla automatsku pušku; sam ju je predao i završio u zatvoru

20.10.2020 u 11:06

Bionic
Reading

U nedjelju, 18. listopada 2020. godine u Paragu temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljskih kuća kojima se korite 24-godišnjak i 18-godišnjak

Policija javlja da je prije početka pretrage 18-godišnjak dragovoljno predao automatsku pušku (M70 B1) s dva pripadajuća spremnika, nekoliko desetaka komada puščanog streljiva i zračnu pušku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, 18-godišnjak i 24-godišnjak su uhićeni te privedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja kako su 18-godišnjak i 24- godišnjak, počinili kazneno djelo neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njih nadležnom držanom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava.

Jednako tako, policijska uprava međimurska podsjeća građane da akcija 'Manje oružja, manje tragedija', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.