DUNAV PRIJETI

Kod Novog Sada počela evakuacija stanovništva

11.06.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Stanovništvo mjesta Beočin, nedaleko od Novoga Sada, počelo je s evakuacijom zbog porasta vodostaja Dunava, a pokretna imovina se premješta na sigurne lokacije, priopćio je sektor srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova za izvanredne situacije, prenosi u utorak Radiotelevizija Vojvodine.

Timovi za izvanredne situacije za spašavanje na vodi su u pripravnosti, navodi se u priopćenju i dodaje da su u općini Beočin "u tijeku aktivnosti oko evakuacije stanovništva i krupne stoke prema današnjem planu".

Prema informaciji javnog vodoprivrednog poduzeća "Vode Vojvodine", obrana od poplava provodi se na svim riječnim tokovima na dužini od 305,80 kilometara, i to izvanredna odbrana od poplava na 95,72 kilometra, a redovita obrana od poplava na 210,08 kilometara. Na rijeci Dunav provodi se redovita obrana od poplava na 150,90 kilometara, a izvanredna na 61,92 kilometara.

Locirana su sva kritična mjesta na nebranjenim dionicama toka Dunava i poduzimaju se mjere za zaštitu i evakuaciju, navodi sektor MUP-a za izvanredne situacije.

Vrh poplavnoga vala u Vojvodini se očekuje 12. i 13. lipnja.