PAO S OSAM KILOGRAMA

Kod 64-godišnjaka nađeno brdo marihuane

12.12.2009 u 15:03

Bionic
Reading

U automobilu 'daewoo espero' 64-godišnjeg Zagrepčanina policija je, uz pomoć psa tragača, pronašla osam kilograma marihuane, a u pretrazi njegove kuće u naselju Špansko otkrivena su još 53 razna osobna dokumenta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, izvijestila je danas glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Dodala je da se vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje na oko 160 tisuća kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dosegla i nekoliko puta višu cijenu. Osumnjičenikov automobil pretražen je nakon što su pripadnici mobilne policijske jedinice za nadzor državne granice opazili da se 64-godišnjak kojega su zaustavili i legitimirali sumnjivo ponaša.

Budući da je službeni pas za otkivanje narkotika ukazao da je u automobili skrivena droga muškarac je uhićen, a u automobilu je pronađeno 15 paketa s ukupno osam kilograma marihuane skrivene u rezervnom kotaču te ispod prednjeg branika vozila.

Pretragom obiteljske kuće u kojoj osumnjičenik živi nije otkrivena nova droga, ali je pronađeno čak 26 osobnih iskaznica, sedam putovnica i 20 vozačkih dozvola. Devetnaest isprava izdano je u Hrvatskoj, a za neke je već policija utvrdila da su ukradene. Ostatak je iz drugih europskih zemalja, uglavnom Slovenije, BiH, Švicarske i Poljske.

U policiji ističu da dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđen način na koji je osumnjičenik nabavio marihuanu, a pretpostavlja se da je bila namijenjena preprodaji na ilegalnom zagrebačkom tržištu. Uhićeni 64-godišnjak je i od ranije poznat policiji zbog krivotvorenja isprava, prijevara, krađe i nedopuštenog prijelaza preko državne granice.