dugovi u zagrebu

Klisović: Tražim od Tomaševića hitno sastavljanje plana isplate troškova školama

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 27.10.2021 14:10
  • Objavljeno 27.10.2021 u 13:39
Joško Klisović

Joško Klisović

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović najavio je u srijedu da će od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatražiti hitno sastavljanje plana isplate školama kojima je grad osnivač za troškove, prehranu i energente

“Tražit ću od gradonačelnika da troškovi škola budu u vrhu liste prioriteta i da se žurno napravi plan isplate svih troškova vezanih uz škole”, poručio je Klisović na konferenciji za novinare.

Škole moraju funkcionirati u apsolutnom miru, kazao je Klisović rekavši da SDP, kao koalicijski partner, oko tog zahtjeva neće ostaviti mjesta kompromisu.

“Tomašević će mi reći što je moguće, a onda ćemo SDP i ja kao predsjednik Skupštine reći jesmo li s time zadovoljni”, istaknuo je.

Klisović je komentirao i privremeno ukidanje dozvole tvrtki Royal Media, koja za Zagreb trenutno skladišti glomazni otpada. Državni inspektorat, na čijem je čelu bivši HDZ-ov predsjednik Skupštine Andrija Mikulić, privremeno je oduzeo dozvolu toj tvrtki za skladištenje glomaznog otpada.

Joško Klisović

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Poručio je kako je "lijepo znati da inspektorat budno prati svaki Tomaševićev potez", te da je "dobro znati da državne institucije u hrvatskoj funkcioniraju”.

Sutra rasprava o Zagrebačkom holdingu

Najavio je da će se na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine održati rasprava o Zagrebačkom holdingu u četiri točke, a polugodišnje izvješće Holdinga, kao i financijsko izvješće za razdoblje bivše uprave Holdinga od siječnja do lipnja ove godine, zastupnicima će predstaviti članovi Uprave.

“Svi će zastupnici imati mogućnost postaviti bilo koje pitanje o temi ili točki koje su zahtijevali da se stave na dnevni red sjednice”, kazao je istaknuvši da će se o stanju u Holdingu u tri različite točke raspravljati na prijedloge klubova zastupnika Mosta, HDZ-a i HSLS-a te 16 gradskih zastupnika.

O zahtjevu kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a da se točke o stanju u Zagrebačkom holdingu uvrste među početne točke sjednice, rekao je da se s njima neće oko toga prepucavati preko medija.

Na dnevnom redu je i prijedlog za novo zaduženje Grada Zagreba od 326,5 milijuna kuna kod kluba četiri banke po kamatnoj stopi od 1,9 posto godišnje.

“To je planirano zaduženje, sredstva će ići za obnovu objekata javne namjene koji su oštećeni u potresu, izgradnju novih objekata te kapitalnu infrastrukturu, koja uključuje i nerazvrstane ceste”, kazao je Klisović.

Prema trenutnom stanju dnevnog reda, sutra će se pred zastupnicima naći ukupno 48 točaka dnevnog reda, ali je vjerojatno da će se taj broj povećati zbog najavljenih točaka po hitnom postupku, najavio je.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!