'HDZ ĆE SAMO RASTI'

Kliman: Mesić neće biti pojačanje za Narodnu koaliciju

14.07.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Tehnički ministar turizma Anton Kliman (HDZ) izjavio je u četvrtak kako su trzavice između SDP-a i HNS-a posljedica slaganja izbornih lista, te ocijenio kako moguće pojavljivanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića na listi Narodne koalicije neće biti pojačanje za lijevu koaliciju

'Koliko sam vidio po medijima, koalicijski partneri na lijevom centru SDP i HNS su svoje nesuglasice izgladili i ne bi ulazio dublje u to, ali očito je da HNS želi ojačati svoju poziciju, što je normalno i legitimno jer su partneri', kazao je novinarima Kliman uoči sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice. No, dodao je, očito su interesi za slaganje lista lijeve koalicije veliki, a to može značiti i da nisu baš sigurni u sebe i u rezultat na izborima.

Na pitanje što misli o navodnom angažmanu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića preko HSU-a na listi Narodne koalicije, Kliman je odgovorio da ne zna koliko će to biti pojačanje.

'Očito je da nemaju svježine u ideja, bez obzira što je to HSU. Mi kroz naš program imamo jako puno toga i za stariju životnu dob, i ako se udubite u naš program vidjet ćete da je sve što može poboljšati život umirovljenika, ali i zapošljavanja mladih, poboljšanje poduzetničke klime i drugog upravo kod nas. Ako misle da je rješenje u animiranju umirovljenika u politiku, mislim da je to pogrešan pristup', rekao je Kliman.

Što se tiče njegove stranke, Kliman kaže da se HDZ sada bavi sobom i čeka unutarstranačke izbore u nedjelju.

'Čeka nas izbor Andreja Plenkovića za predsjednika stranke i, vjerujemo, budućeg mandatara za sastavljanje nove Vlade. Mislim da će HDZ samo rasti u anketama i u očima hrvatskih birača, te da ćemo na dan izbora, 11. rujna, polučiti dobar rezultat i dobiti mandat za sastavljanje Vlade', rekao je Kliman.