šef zagrebačkog hsls-a

Klasić pozvao Tomaševića da ne vodi licemjernu politiku

30.12.2021 u 13:08

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić optužio je u četvrtak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića za netransparentnost i pozvao ga da ne vodi licemjernu politiku

"Pozivamo Tomaševića da ne vodi licemjernu politiku te da zastupa u praksi vrijednosti i programe koje njegovi zastupnici proklamiraju u Hrvatskom saboru", poručio je Klasić na konferenciji za novinare.

Očekujemo da uz transparentnost u upravljanju Zagrebom Gradska uprava uvede i potpunu transparentnost u upravljanju Zagrebačkim holdingom kao i svim društvima i ustanovama u nadležnosti Grada, rekao je Klasić.

Ustvrdio je da novi gradski proračun nije transparentan iako za to nije bilo nikakvih objektivnih prepreka, nego isključivo politička volja.

Takvim predstavljanjem proračuna, kaže Klasić, prevareni su građani jer su platforma Možemo! i Tomašević u predizbornom programu obećali transparentno i javno dostupno upravljanje gradom.

"Novi način upravljanja Zagrebom podsjeća na neke druge daleko centraliziranije ili totalitarnije sustave, u kojima o svemu odlučuje uska grupa ljudi ili jedan čelnik", ustvrdio je.

Nismo dobili na uvid plan rada Zagrebačkog holdinga niti je javnosti dostupan njegov predsjednik Uprave Ivan Novaković, a riječ je o gradskoj tvrtki koja upravlja sa 4,5 milijardi kuna Zagrepčana.

"Nedostupnost javnosti svih predsjednika gradskih četvrti, predsjednika mjesnih odbora, voditelja podružnica Holdinga i većine pročelnika gradskih ureda, te po prvi put izostanak potpore javnim lokalnim medijima, zabrinjavajući su pokazatelji djelovanja nove Gradske uprave na čelu s Tomaševićem", kaže Klasić.