stiže vikend

Kiša ili sunce? Evo što nam meteorolozi predviđaju za kraj tjedna

06.04.2018 u 06:24

Bionic
Reading

Ususret vikendu rastu temperature i smiruju se padaline. Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Pretežno, na kopnu i djelomice sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za kraj radnog tjedna. U noći i ujutro oblačnije će biti na istoku i jugu zemlje, a mjestimice može pasti i malo kiše.

Vremenska prognoza za 6. travnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim udarima osobito podno Velebita.

  • +6
Proljetna špica (2) Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na Jadranu od 8 do 12, a najviša dnevna većinom od 13 do 19 °C.

U Zagrebu će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna od 16 do 18 °C. U Splitu za vikend sunčano uz maskimalac od 17 stupnjeva.

Rupa na križanju Zagrebačke avenije i Nove ceste u Zagrebu Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

U subotu u zemlji sunčano uz umjerenu, na kopnu sredinom dana i povećanu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu ujutro umjerena, podno Velebita i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 10, a najviša dnevna većinom od 15 do 20 °C.

Povoljne biometeorološke prilike većini bi ljudi trebale donijeti miran san i dobro raspoloženje. Poteškoće uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod kroničnih bolesnika.