ZNATE LI VI TKO SAM JA?

Kirin: Žao mi je što se gužva na sudu pretvorila u priču o crnokošuljaštvu

25.02.2016 u 10:36

Bionic
Reading

Ivan Kirin, poznati riječki kirurg i odnedavno saborski zastupnik iz redova HSP-a Ante Starčević, ponudio je danas pojašnjenje Riječanki Sanji Perinić Švorinić, inače urednici portala Rijeka danas i suvlasnici centra za strane jezike, zbog čega je preko reda produljio imenovanje za stalnog sudskog vještaka, zaobišavši pritom na riječkom Županijskom sudu petnaestak sudskih tumača koji su uredno u redu čekali poziv u prostoriju u kojoj se obavlja potrebna procedura

Kako piše riječki Novi list, saborski zastupnik koji se nakon ponovljenog upita zašto se gura preko reda obratio Sanji Perinić Švorinić protuupitom: 'Znate li vi tko sam ja?', tvrdi kako nije imao namjeru bilo što obavljati preko reda te da je na sud došao na pauzi s posla u riječkom KBC-u, u koji se morao vratiti zbog pacijenata koji su ga čekali.

'Došao sam na sud provjeriti neke formalnosti oko pečata i, kada sam vidio da je velik red, ušao sam u sobu tajnice predsjednika suda da pitam mogu li doći kasnije popodne jer sam se želio vratiti na posao, pacijentima koji su me čekali. Jedna sutkinja povela nas je do te sobe, ali su na hodniku napali i nju i mene. Ta gospođa pitala je tko je ovaj da ide preko reda, na što sam joj odgovorio da sigurno zna tko sam, ali ne u kontekstu u koji ona sve to stavlja. U sobi smo se zadržali svega dvije minute i nisam ništa obavljao, već sam se vratio u tri sata popodne i obavio sve što je trebalo', pojasnio je Kirin događaj o kojem je pisao i tportal.

Zastupnik iz redova HSP-a Ante Starčević također naglašava kako mu je žao što je Sanja Perinić Švorinić cijeli događaj pretvorila u priču o 'crnokošuljaštvu i ideologiji' jer je na portalu Rijeka danas napisala kako je Kirin, odjeven u crnu košulju te u pratnji još jednog muškarca identičnog modnog ukusa i jedne žene, uvidjevši kako je red podugačak, produžio do sobe tajnice predsjednika suda, koja ih je potom preko reda uvela u sobu u kojoj se obavljaju formalnosti oko produljenja imenovanja.

'Doista se radilo isključivo o tome da sam se želio što prije vratiti na posao kako bih, kao i uvijek dosad u svojoj karijeri, mogao pomoći ljudima. Mislim da je gospođa samo sebi napravila medvjeđu uslugu jer mnogo ljudi zna kakav sam čovjek i kolikim ljudima sam pomogao, a ovo o čemu ona govori je njezina interpretacija koja nema veze s onim što se stvarno dogodilo', poručio je Kirin.