istekao rok

Propada kineski posao u Kumrovcu? Gospođa Yu nije uplatila novac

02.01.2020 u 18:01

Bionic
Reading

Tvrtka Zhongya nekretnine u suvlasništvu Jiany Yu nije do 31. prosinca 2019. godine uplatila preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno političke škole u Kumrovcu. Jamčevinu u iznosu od 598 tisuća kuna zadržat će Ministarstvo državne imovine

'Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. do 31. prosinca 2019. godine nije uplatilo preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno političke škole u Kumrovcu. Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna. S obzirom da je procijenjena vrijednost navedene nekretnine viša od 7,5 milijuna kuna, odluku o daljnjem raspolaganju nekretninom donijet će Vlada Republike Hrvatske na jednoj od sljedećih sjednica', odgovorilo je Ministarstvo državne imovine zagorje.comu.

Tvrtki Zhongya nekretnine u suvlasništvu kineske poduzetnice Jiang Yu dva puta je produljen rok za plaćanje hotela Zagorje odnosno Političke škole u Kumrovcu. Prvi je rok istekao početkom studenog prošle godine, a nakon toga je produljen rok do 31. prosinca 2019.

Yu je podsjetimo, tražila produljenje roka plaćanja uz obrazloženje da je zbog napetosti u Hong Kongu otežan prijenos novca.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…