ŽELIO DOŽIVJETI 120

Kim Il-sunga dokrajčila krv zdravih mladića?

20.11.2013 u 10:07

Bionic
Reading

Utemeljitelj oksimoronske komunističke dinastije u Sjevernoj Koreji, Kim Il-sung naredio je svojim znanstvenicima da učine sve kako bi živio barem 120 godina, stoji u novoj knjizi njegove fizičarke Kim So-yeon. Da su uspjeli, djed današnjeg sjevernokorejskog despota još bi bio živ

Kim So-yeon prebjegla je u Južnu Koreju 1992. godine, nakon što je 1979. imenovana čelnicom istraživačkog centra koji je imao misiju pomaknuti biološke granice za utemeljitelja komunističke Koreje. Veliki vođa preminuo je 1994. u 82. godini.

Kim Il-sung navodno je bio vrlo ozbiljan u svom naumu te je dao okupiti najbolje znanstvenike kojima je Sjeverna Koreja raspolagala. Oni su katalogizirali više od 1750 biljaka, probrali najzanimljivije među njima i počeli s eksperimentima. Pokušali su i s terapijom smijanja, pa su organizirali dječji teatar i nagrađivali mališane koji bi uspjeli više od pet puta nasmijati velikog vođu.

No u dobi od 78 godina diktator je, tvrdi autorica, postao opsjednut tom idejom, pa je zahtijevao transfuzije krvi mlađih muškaraca. I to neumjereno. Doktorica Kim smatra da je upravo ta praksa mogla dovesti do pogoršanja Kimovog zdravlja te naposljetku do smrti koja je navodno bila posljedica teškog srčanog udara.